fbpx

Op zoek naar een Vaderdag cadeau?

Iedere 3e zondag van juni zetten we de vaders eens extra in het zonnetje; het is dan namelijk Vaderdag.

laatste update: mei 2021 

Vaderdag cadeau 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel cadeau voor Vaderdag? Wil jij jouw vader op Vaderdag dit jaar eens flink verrassen? Op deze pagina vind je volop inspiratie voor een prachtig Vaderdag cadeau. Behalve een aantal voorbeelden van cadeaupakketten voor Vaderdag die wij hebben gemaakt, vind je hier namelijk ook nog wat teksten voor op een bijpassend kaartje en mogelijkheden om jouw cadeau voor vader nog extra te personaliseren. Want natuurlijk is het ook mogelijk om jouw cadeau op maat samen te stellen. Wij kijken er naar uit om ook voor jou(w vader) aan de slag te mogen gaan! De cadeaus op deze pagina zijn zowel online te bestellen als verkrijgbaar in winkeltje ‘De Fruithoek’. Dit winkeltje is geopend op vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Maar het is ook mogelijk om buiten de openingstijden van het winkeltje een afspraak te maken. Hiervoor kan je bellen naar Gerda (06 – 22 25 85 32) of een mail sturen

Fruitbedrijf Van den Berge: voor elk type vader het perfecte cadeau

Verder op deze pagina vind je nog wat informatie over de geschiedenis van Vaderdag en wat inspirerende teksten voor op een kaartje.

Zo veel vaders, zo veel wensen

Voor veel vaders is vooral het persoonlijke aspect en de aandacht die aan het cadeau wordt geschonken van belang. Wij hebben diverse pakketten met voor iedere vader wat wils. Is je vader een bierliefhebber?

Wij hebben diverse bierpakketten met verschillende soorten bier en eventueel een bierpul, opener, onderzetter en wellicht nog wat chips en/of nootjes erbij. Houd je vader juist meer van een wijntje? Ook daarin hebben wij diverse mogelijkheden. Is het een zoetekauw of houdt hij juist meer van een kaasje? Maak je hem blij met koffielikeur en chocolade of is het een enorme liefhebber van vers fruit?

Fruitbedrijf Van den Berge Vaderdag overzicht 1

Voor al deze voorkeuren hebben wij een passend Vaderdag cadeau. En voor de sportieve vaders hebben we leuke bidons en diverse vruchtensappen. Je kunt bij ons terecht voor een passend cadeau, in elke prijsklasse, voor vaders uit Zeeland, maar ook daar buiten.

Vaderdag cadeau online bestellen

Woon je niet in (omgeving) Tholen, maar zie je toch een leuk cadeau voor je vader? Dan kunnen we ervoor zorgen dat dit pakket bij jou of jouw vader thuis wordt bezorgd. Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat je het door jou uitgekozen cadeau ook echt met Vaderdag kunt geven dan wel dat dit cadeau op tijd bij jouw vader wordt bezorgd. Om dit te kunnen garanderen vragen wij je om uiterlijk dinsdag 15 juni je bestelling te plaatsen.

VOOR ELK TYPE VADER HET PERFECTE CADEAU!

Vaderdag spreuken

Ter inspiratie hebben we hieronder wat leuke spreuken, pakkende teksten en leuke gedichtjes voor Vaderdag staan. Leuk om op een kaartje te schrijven en dit te geven bij een cadeaupakket. Deze spreuken hebben wij verzameld uit wat wij zelf of anderen in onze omgeving wel eens op een kaartje voor Vaderdag hebben geschreven. 

Lieve papa, ik hou van jou! Daarom dit leuke cadeautje speciaal voor Vaderdag.

******

Eindelijk is het dan de dag
dat ik je eens verwennen mag.
Ik heb er weken op gewacht,
en een leuk plannetje bedacht.
Vandaag hoef je eens niet te zorgen,
dat bewaar je maar voor morgen.
Blijf maar lekker lui vandaag
want verwennen doe ik graag.
Ik was wel af en help je goed,
want ik weet heus wel hoe dat moet.
En ik wens je een prettig feest,
en een luie dag het allermeest!

Fruitbedrijf Van den Berge Vaderdag overzicht 2

******

Liefste papa,
Toen ik jonger was hadden we wel eens strijd,
maar dat had te maken met mijn leeftijd.
Weet dat ik altijd van je heb gehouden,
en dat ik je in alles kan vertrouwen.
Je bent mijn enige vader en de liefste op aarde.
Ik schat je met de dag meer op waarde.

******

Papa, ik lijk steeds meer op jou, grapje!

******

Er zijn wel een miljoen vaders

en daar zitten veel leuke bij
Maar de allerleukste vader,
is die van mij.
Je hebt grote vaders en ook hele kleine
Hele dunne of juist een beetje dik
Maar de allerleukste vader is de mijne,
ja, de allerleukste vader, die heb ik!

******

Papa, moet je echt niet vrezen
hij kijkt soms boos, maar is heel lief
Hij zal er altijd voor je wezen
al zit hij in Tokio, hij stuurt je een brief.

Fruitbedrijf Van den Berge Vaderdag overzicht 5

Tips voor een leuk Vaderdag cadeau!

Op zoek naar inspiratie voor een origineel cadeau voor jouw vader en benieuwd naar wat nu populaire Vaderdag cadeaus zijn? Wij zetten hieronder wat geliefde cadeau-ideeën en cadeautips voor je op een rijtje. Zeker als je al wat ouder bent en flink wat Vaderdagen mee hebt gemaakt kan het lastig zijn om nog iets origineels te bedenken. Weet jij ook niet wat je jouw vader moet geven voor Vaderdag? Lees dan vooral snel verder!

Fruitbedrijf Van den Berge: Cadeau voor vader

1. Geef een cadeaupakket

Een cadeaupakket is een heel geschikt cadeau om te geven voor vaderdag. Het is namelijk vaak al mooi ingepakt en er zitten leuke dingen in. Voor originele cadeaupakketten (ook op maat te maken) kun je dus terecht in ‘De Fruithoek’ (om persoonlijk op te halen of online te bestellen).

VOOR ELK TYPE VADER HET PERFECTE CADEAU!

2. Doe een uitje met hem

Wat quality time tussen vader en kind is nooit mis met Vaderdag. Maar wat moeten jullie dan gaan doen? Je kunt van alles met je vader gaan doen op of rondom vaderdag. Maar probeer wel iets te doen dat in jullie gemeenschappelijke interesse is. Dat kan variëren van een dagje naar een museum, wandelen tot iets stoers als een slipcursus, rijden in een mooie auto of een helikoptervlucht maken. Het is extra leuk als je jouw vader verrast met iets dat hij een keer terloops benoemd heeft. Zo maak je het extra bijzonder. Vanwege de huidige situatie zal deze tip voor nu wat lastiger realiseerbaar zijn; je wilt tenslotte ook iets geven waar je vader direct plezier van kan hebben. 

3. Verwen hem vooral

Vaderdag is de dag waarop je vader geprezen wordt met het feit dat hij vader is. Laat hem dus vooral lekker genieten deze dag en zorg ervoor dat het hem de gehele dag aan niets ontbreekt. Verzorg hem met een heerlijk ontbijtje op bed met alles dat hij lekker vindt. Hiervoor hebben wij in ‘De Fruithoek’ ook meerdere artikelen die je kunt gebruiken bij dit ontbijt. Denk hier bijvoorbeeld aan verse aardbeien, een lekker, puur vruchtensapje, een bolletje kaas, jam of  stroop. Om het ontbijt (op bed) compleet te maken hebben wij verschillende leuke mokken en glazen voor de koffie, thee, melk of een sapje.

Nog een weetje: per jaar wordt in totaal wereldwijd zo’n 13,3 miljard euro uitgegeven aan cadeautjes voor vaderdag.

Fruitbedrijf Van den Berge Vaderdag overzicht 4

VOOR ELK TYPE VADER HET PERFECTE CADEAU!

Geschiedenis Vaderdag

Volgens Wikipedia is Vaderdag ‘een feestdag ter ere van vaders, waarbij hun vaderschap, vaderlijke plichten en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd.

Moederdag was al ruim tien jaar eerder (in 1914) uitgeroepen tot officiële feestdag. Sinds de jaren zeventig vieren we Vaderdag in Nederland op een vaste dag, namelijk de derde zondag van juni. Maar hoe zit het met de historie van Vaderdag?

Internationaal gezien vond ruim een eeuw geleden, namelijk op 19 juni 1910, de eerste Vaderdag plaats. En wel in de Amerikaanse staat Washington. De uit deze staat afkomstige Sonora Smart Dodd zou een jaar eerder kenbaar hebben gemaakt haar vader, William Jackson Smart, te willen eren. Haar vader was een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog wiens vrouw bij de geboorte van hun zesde kind in het kraambed was gestorven. Dochter Sonora wilde de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Op deze manier wilde ze haar vader bedanken voor alles wat hij voor haar / het gezin gedaan had. Maar daarnaast wilde ze ook een signaal afgeven richting vaders om zich wat meer met de opvoeding van hun kinderen te bemoeien.

Toen de toenmalige presdient Calvin Coolidge in 1924 voorstelde om Vaderdag te gaan vieren, werd hij teruggefloten door het volledig uit mannen bestaande Amerikaanse congres. Vervolgens duurde het tot 1972 voordat Vaderdag in de Verenigde Staten tijdens het presidentschap van Richard Nixon officieel werd erkend.

In Nederland wordt Vaderdag vanaf 1937 gevierd. In eerste instantie in oktober, maar op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten werd in 1948 afgesproken dat Vaderdag verplaatst zou worden naar de derde zondag van juni. De viering van de feestdag in oktober vond men te dicht in de buurt van de decembermaand met Sinterklaas en Kerst.

Fruitbedrijf Van den Berge Vaderdag overzicht

Vaderdag in andere landen

Vaderdag wordt wereldwijd in zo’n 50 landen gevierd, maar zeker niet allemaal op dezelfde dag. Zo viert men in België Vaderdag op de tweede zondag van juni en, in een klein gedeelte (de regio Antwerpen) op 19 maart. Ook in Spanje en Portugal viert men Vaderdag op 19 maart. In Duitsland viert men Vaderdag op Hemelvaartsdag. Maar er zijn ook veel landen waarbij net als in Nederland de vaders op de 3e zondag van juni in de schijnwerpers worden gezet. En juni is sowieso een populaire maand om Vaderdag te vieren: de Denen vieren hun Vaderdag op de vijfde juni, de Zwitsers de eerste zondag van de maand en in Polen wordt Vaderdag op 23 juni gevierd.

Behalve dat Vaderdag niet overal op dezelfde dag wordt gevierd, heeft ieder land ook zo zijn eigen tradities en gebruiken om Vaderdag te vieren. Zo worden er in Duitsland op Vaderdag speciale wandeltochten georganiseerd, is er in Rusland een optocht om de vaders in het leger te eren en in Canada is het gebruikelijk dat kinderen op Vaderdag allerlei klusjes doen voor hun vader.

Tot slot

We hopen dat je deze informatie over Vaderdag ook leuk vindt en dat je inspiratie hebt opgedaan voor een mooi cadeau om de allerliefste vader te verrassen en te verwennen. Wij kijken er in ieder geval naar uit om eventueel ook voor jou(w vader) aan de slag te mogen gaan!

Vragen

Heb je nog vragen over het laten maken of samenstellen van het perfecte Vaderdag cadeau, dan kun je contact opnemen met ons. 

Wij helpen je graag! 

VOOR ELK TYPE VADER HET PERFECTE CADEAU!

Plaats een reactie