fbpx

Salade van zomerfruit met spiralen van bladerdeeg

Met het warme weer van deze week smaakt het lekkere zomerfruit extra goed! Daarom deze keer een recept met frisse aardbeien, frambozen en bramen.

 

Fruitbedrijf Van den Berge: frambozen bramen blauwe bessen

Salade van zomerfruit met spiralen van bladerdeeg

Benodigdheden:
mengkom, bakplaat, vershoudfolie, bakpapier en houten plank

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gram aardbeien (ontkroond en gehalveerd)
  • 150 gram bramen
  • 150 gram frambozen
  • 150 milliliter rosé
  • 3 eetlepels suiker 
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • paar lepels bloem

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Doe al het fruit in de kom en bestrooi met 2 eetlepels suiker.
  • Giet de rosé erbij en meng goed door elkaar. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast om ervoor te zorgen dat de smaak goed kan intrekken. 
  • Strooi wat bloem over de houten plank en leg hier de plakjes bladerdeeg op.
  • Bestrooi 2 plakjes met de helft van de suiker (1/2 eetlepel) en kaneel (1/2 theelepel), leg de andere plakjes erop en bestrooi deze met de andere helft van de suiker en kaneel.
  • Snijd deze plakjes vervolgens voorzichtig in reepjes en draai ze voorzichtig in een spiraal. 
  • Leg de spiralen vervolgens op de bakplaat en bak totdat ze goudbruin zijn (circa 10 minuten). 

Voor het serveren:
Laat de bladerdeegspiralen een klein beetje afkoelen en serveer ze met de frisse salade van zomerfruit.

Variatietip:

Vervang (voor een variant zonder alcohol) de rosé door sap (bijvoorbeeld appel-aardbeiensap, appel-cranberrysap of appel-frambozensap).
Eventueel kan je de bladerdeegplakjes nog insmeren met wat ei. 

Wij hebben nog veel meer lekkere recepten met aardbeien voor u!