Er zijn inmiddels weer heerlijke ‘Zeeuwse kersen’ te koop en hebben dan ook een heerlijk recept:
Benodigdheden:
mengkom, zeef, steelpan en rechthoekige ovenschaal.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gram kersen
- 3 eieren
- 3 deciliter slagroom
- 100 gram boter
- 125 gram suiker
- 1 à 2 eetlepels poedersuiker
- 150 gram bloem
- 1 eetlepel kirsch
- 1 eetlepel citroenrasp
- wat zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Ontpit de kersen.
- Klop de eieren, suiker (niet de poedersuiker) en citroenrasp tot een schuimige massa.
- Zeef de bloem erbij, voeg wat zout toe en klop tot een egaal beslag.
- Smelt 40 gram van de boter in een steelpan en voeg deze vervolgens al kloppend met de slagroom toe aan het beslag.
- Vet de ovenschaal in met 10 gram boter en giet het beslag erin.
- Schep de kersen om met de kirsch en verdeel deze over de vorm.
- Snij de overgebleven boter in kleine klontjes en verdeel die over de bovenkant van de taart.
- Bak de clafoutis gedurende 45 minuten in het midden van de oven.
Voor het serveren:
Serveer de clafoutis meteen uit de oven bestrooid met wat poedersuiker.