fbpx

Recept met kersen: kersenclafoutis

Binnenkort leest u op onze website nog veel meer informatie over kersen, maar omdat deze vruchten nu volop te koop zijn delen wij nu alvast één van onze favoriete recepten met kersen met jullie: kersenclafoutis.

Fruitbedrijf Van den Berge: kersen

Benodigdheden:
mengkom, zeef, steelpan en rechthoekige ovenschaal.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram kersen
  • 3 eieren
  • 3 deciliter slagroom
  • 100 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 1 à 2 eetlepels poedersuiker
  • 150 gram bloem
  • 1 eetlepel kirsch
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • wat zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Ontpit de kersen.
  • Klop de eieren, suiker (niet de poedersuiker) en citroenrasp tot een schuimige massa.
  • Zeef de bloem erbij, voeg wat zout toe en klop tot een egaal beslag. 
  • Smelt 40 gram van de boter in een steelpan en voeg deze vervolgens al kloppend met de slagroom toe aan het beslag.
  • Vet de ovenschaal in met 10 gram boter en giet het beslag erin.
  • Schep de kersen om met de kirsch en verdeel deze over de vorm. 
  • Snij de overgebleven boter in kleine klontjes en verdeel die over de bovenkant van de taart.
  • Bak de clafoutis gedurende 45 minuten in het midden van de oven. 

Voor het serveren:
Serveer de clafoutis meteen uit de oven bestrooid met wat poedersuiker.