fbpx

Pluk 2017

Fruitbedrijf Van den Berge_Pluk 2017_3
Fruitbedrijf-Van-den-Berge_Elstar_2017_pluktrein
Fruitbedrijf Van den Berge_Pluk 2017_2

De pluk is toch altijd wel de drukste periode bij een fruitbedrijf. Om het fruit ook voor de lange termijn goed te kunnen bewaren moet het relatief snel van de bomen en gekoeld worden. Voordat het fruit gekoeld wordt, wordt er soms nog gedompeld om de kwaliteit nog langer te kunnen garanderen. 
 

Op deze pagina geven we jullie een indruk van de Pluk 2017
Zoals jullie wellicht al wel gehoord zullen hebben zijn er dit jaar landelijk, en overigens ook Europees gezien, minder appels door de late vorst in april dit jaar. Maar wij hebben toch nog een flink aantal voorraadkisten met nieuwe oogst appels kunnen vullen. 

Fruitbedrijf Van den Berge_Pluk 2017_1
Fruitbedrijf Van den Berge_Pluk 2017_9

Tijdens de pluk maken wij veel gebruik van de hoogwerker om de vruchten in de koppen van de bomen te kunnen plukken. Op een hoogwerker staan vier plukkers en zij kunnen steeds drie voorraadkisten vullen. Dan worden de volle kisten er met de heftruck afgehaald en vervangen door lege kisten waarmee de hoogwerker weer de boomgaard in kan rijden. 

Fruitbedrijf Van den Berge_Pluk 2017_10
Fruitbedrijf Van den Berge_Pluk 2017_4

Van oudsher wordt het geplukte fruit in houten kisten bewaard. Sinds een aantal jaar zijn er steeds meer plastic voorraadkisten op de markt gekomen. Dit heeft met name te maken met de hygiëne. Doordat het fruit in plastic bakken wordt bewaard, droogt het fruit minder in. 

Fruitbedrijf Van den Berge_Pluk 2017_7
Fruitbedrijf Van den Berge_Pluk 2017_8
Fruitbedrijf-Van-den-Berge_Conference_ 2017_2


Door de vele regenval van de laatste week hebben we tijdens de laatste dagen van het peren plukken te maken met barre
omstandigheden in de boomgaard.

Fruitbedrijf Van den Berge-Pluk 2017_12