Peren

Conference

Fruitbedrijf Van den Berge_Onze perensoorten_ConferenceDeze peer heeft een groene grondkleur. Wanneer deze grondkleur geel is dan is deze in een vrij gevorderd stadium van rijping. Als het vruchtvlees bij doorsnijden weliswaar hard is, maar wel flink vochtig, dan zijn de peren optimaal voor de liefhebbers van harde peren. Als het vruchtvlees nog groen-wit is, maar wel zacht, dan is de peer optimaal voor liefhebbers van zachte smaakvolle peren. Zodra het vruchtvlees vervolgens door kleurt naar geel-groen, dan is de peer overrijp en niet langer smaakvol. 
Deze peer is verfrissend en dorstlessend. Heerlijk om uit de hand te eten. Ook zeer goed te gebruiken voor in een lekkere perentaart.
De Conference wordt geplukt in september en is dan ook gelijk te koop. Deze sterke peer is tot uiterlijk eind juni verkrijgbaar.

TIP: Leg peren niet direct allemaal op de fruitschaal, want dan worden ze te snel rijp. Bewaar de overige vruchten op een koele plaats in huis, garage of schuur. Of in de koelkast.

Fruitbedrijf Van den Berge_Onze perensoorten_DoyenneDoyenné du Comice

Deze peer is na de Conference het meest geteelde (hand)perenras in Nederland.
De Doyenné du Comice is geel van kleur en heeft roodbruine spikkels en vlekken.
Het roomwitte vruchtvlees smelt op de tong. De peer is friszoet van smaak, zeer sappig en vol aroma. Heerlijk om uit de hand te eten en is ook zeer lekker in een salade of in crumble.
Deze peer wordt ook in september geplukt en is dan ook gelijk te koop en verkrijgbaar tot uiterlijk eind februari.

Gieser Wildeman

Dit is een stoofpeer. De Gieser Wildeman is klein en bruingeel van kleur. Fruitbedrijf Van den Berge_Onze perensoorten_Gieser Wildeman
Het vruchtvlees is iets zoet en heeft korrelig vruchtvlees. Deze stoofpeer wordt na het koken rood van kleur.
De Gieser Wildeman wordt ook in september geplukt en is vanaf dan ook te consumeren en is tot en met uiterlijk eind maart te koop.