fbpx

Over ons bedrijf

Fruitbedrijf Van den Berge is een echt Thools familiebedrijf dat rond 1900 is gestart. Wij hebben kwaliteit en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel staan.

Fruitbedrijf Van den Berge appel met pijl 'De Fruithoek'
Fruitbedrijf Van den Berge: Over ons bedrijf
Fruitbedrijf Van den Berge: Hoogwerker pluk
Fruitbedrijf Van den Berge peren in kisten voor schuur

Mosselhoek(seweg Tholen)

Ons fruitbedrijf is gelegen in de Mosselhoek, een buurtschap in de Zeeuwse gemeente Tholen.

De Mosselhoek ligt in de zuidoosthoek van Tholen in een omgeving waar u prima kunt wandelen en fietsen. Fruitbedrijf Van den Berge ligt aan een doorgaande fietsroute van het centrum van Tholen richting de Oesterdam. En wanneer u de 'Slibben, schorren, slikken fietsroute Zeeland' maakt dan komt u aan het begin van de route tussen knooppunt 36 en 38 langs ons bedrijf.

BENIEUWD NAAR ONZE CADEAUPAKKETTEN? NU OOK ONLINE TE BESTELLEN!

Kwaliteit en milieuvriendelijkheid

Wij streven naar kwalitatief goede producten. De appels en peren worden op milieubewuste wijze geteeld. Dat betekent dat er zo min mogelijk gewas-beschermingsmiddelen worden toegepast en er zo veel mogelijk met natuurlijke vijanden wordt gewerkt. Alleen wanneer het echt noodzakelijk is, wordt er ingegrepen.

Ons bedrijf is Global-G.A.P. en Tesco Nurture gecertificeerd en daarmee voldoet het aan de strenge milieueisen en wettelijke voorschriften.

Fruitbedrijf Van den Berge: certificaat GlobalGap
Fruitbedrijf Van den Berge: certificaat Tesco

Een stukje geschiedenis over Van den Berge Tholen

Ons familiebedrijf is gestart rond 1900. Er waren toen niet alleen fruitbomen (appels/peren), maar er werden ook rode en zwarte bessen geteeld. Ook was er een boomkwekerij.

In de jaren zestig is het bedrijf overgenomen door twee zonen. Het bedrijf werd toen uitgebreid met een aantal hectare in Poortvliet. In 1981 heeft één van de zonen een fruitbedrijf elders overgenomen. De andere zoon C. Van den Berge is hier in verder gegaan en al gauw werd het bedrijf met zoon Cor verder gerund.

Cor, Gerda en Corné

In 1988 is het bedrijf verplaatst naar de Mosselhoekseweg in Tholen, dit in verband met uitbreiding van nieuwbouw. Corné (zoon) heeft inmiddels zijn schoolopleiding Fruitteelt afgerond en werkt nu ook mee in het bedrijf. Cor en Corné houden zich bezig met alle werkzaamheden die zich in de boomgaard afspelen gedurende de seizoenen

Fruitbedrijf Van den Berge: Cor van den Berge
Fruitbedrijf Van den Berge Fruithoek Gerda
Fruitbedrijf Van den Berge_02

Gerda houdt zich bezig met winkeltje 'De Fruithoek' en de verkoopstand. Van maandag tot met zaterdag kunt u bij onze verkoopstand terecht voor gezond en vers fruit. Vanaf de zomer van 2016 hebben wij onze verkoop uitgebreid met seizoensfruit (aardbeien, pruimen) en sappen. En vanaf 24 september 2016 kunt u iedere zaterdag in De Fruithoek terecht voor vers fruit, (streek)producten en cadeaupakketten. Vanaf half oktober is het hiermee extra druk vanwege de kerstpakketten, zowel voor particulieren als bedrijven.

Sinds medio juni 2017 is dit winkeltje ook op vrijdagmiddag geopend (van 13.30 tot 16.30 uur). Houdt u onze website in de gaten voor de wekelijks wisselende vrijdag- en zaterdagactie in het winkeltje.

BENIEUWD NAAR ONZE CADEAUPAKKETTEN? NU OOK ONLINE TE BESTELLEN!

Een kijkje in de boomgaard

Van de diverse werkzaamheden in de boomgaard zullen wij regelmatig een filmpje plaatsen op deze pagina zodat jullie ook een beter beeld hebben bij de diverse werkzaamheden.

Jonge aanplant

Hier zie je de werkzaamheden rondom het aanplanten van bomen.

Met een machine brengen wij de grond op de juiste plaats bij de pas geplante bomen. Dit heet aanaarden en in dit filmpje zien jullie hoe dat gebeurt: 

 

In dit filmpje zien jullie hoe pas geplante bomen aangegoten worden. Dit om ervoor te zorgen dat de grond goed rond de wortels komt te zitten.