fbpx

November perenmaand in De Fruithoek

De maand november staat bij ons volop in het teken van de peer. In de weekendacties zullen deze maand de handperen centraal staan. Maar behalve handperen zijn er natuurlijk ook de lekkere stoofperen (Gieser Wildeman). En deze hebben wij zelfs de hele maand in de actie waarbij u kunt kiezen uit:

2 kilo stoofperen 

van € 2,50

voor maar € 2,00

met gratis kaneelstokje

Fruitbedrijf Van den Berge: Onze perensoorten Gieser Wildeman
Fruitbedrijf Van den Berge stoofperen gekookt

2 kilo stoofperen en een potje perensuiker (200 gram)

van € 5,25

voor maar € 4,50

met gratis kaneelstokje

Fruitbedrijf Van den Berge stoofperen perenrood kaneelstokje
Fruitbedrijf Van den Berge Gieser Wildeman

Recept stoofperen bereiden

De Gieser Wildeman is een stoofpeer die na het koken rood van kleur wordt. Heerlijk bij o.a. stoofgerechten, wildgerechten, bij een bolletje kaneelijs en met hangop. Stoofperen zijn zowel warm als koud te serveren en kunnen na bereiding een paar dagen in de koelkast worden bewaard in het kookvocht.

Ze kunnen op verschillende manieren worden bereid. Wij geven u hier twee recepten:

Doe 1 kilo geschilde stoofperen samen met 1 kaneelstokje, 3 eetlepels perensuiker, 200 ml vruchtenwijn en 100 ml water in een pan. Breng aan de kook en laat de peren vervolgens op zacht vuur in 2-3 uur mooi rood en gaar stoven. Kinderen zijn hier dol op!

Of doe 1 kilo geschilde stoofperen samen met 1 steranijsje, 1 kaneelstokje, 2 kruidnagels, evt. een schep rietsuiker, 100 ml rode wijn en 100 ml rode port in een pan. Vul aan met water zodat ze net onder staan. Breng aan de kook en laat de peren vervolgens op zacht vuur in 2-3 uur mooi rood en gaar stoven.