fbpx

Verse honing uit de streek

Fruitbedrijf Van den Berge: Zeeuwse honingHoning is een natuurlijke zoete substantie. De kleur, geur, smaak en consisentie van de honing wordt bepaald door de nectar van het soort bloem waar de bij de nectar uit heeft gezogen. De meeste honing bestaat uit nectar van verschillende soorten bloemen en bloesems.

In winkeltje ‘De Fruithoek’ verkopen wij diverse (Zeeuwse) streekproducten waaronder verse honing van bijen uit de streek, geslingerd door imker Bas. De bijen worden uitgezet in de Wouwse Plantage of Oud Vossemeer. Deze honing heeft een lekkere smaak, maar hoe wordt honing nu precies gemaakt en hoe gaat dat honing slingeren nu eigenlijk? 

Honing beschikt over een aantal gezonde eigenschappen, maar wordt natuurlijk bovenal als voedingsmiddel gebruikt. Op veel manieren is honing in gerechten te gebruiken; wij delen hier graag enkele van onze recepten met honing met jullie. Maar eerst wat meer over het proces van honing maken.

Hoe wordt honing gemaakt?

Het verhaal achter het maken van honing is een verhaal van bloemetjes en bijen. Door hun aantrekkelijke kleuren en geuren worden bijen naar bloeiende bloemen gelokt. Uit deze bloemen zuigen de bijen de nectar op. Deze nectar bevat suiker en mineralen. Een werkbij (ook wel haalbij genoemd) zuigt zo veel nectar op totdat haar honingmaag vol zit. Denk niet dat dit al na een paar bloemen het geval is. Voor een volle honingmaag bezoekt een bij soms wel 150 bloemen. Doordat de bij een ventiel tussen de honingmaag en middendarm heeft, verhindert dat de vermenging van de nectar met de producten van de spijsvertering van de bij. Vanuit de speekselklieren worden door de haalbijen gelijk enzymen en goede bacteriën aan de nectar toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat meervoudige langere suikerketens worden afgebroken tot beter verteerbare enkelvoudige suikers.

BENIEUWD NAAR ONZE CADEAUPAKKETTEN? NU OOK ONLINE TE BESTELLEN!

Meer lezenVerse honing uit de streek

Kom naar De Fruithoek voor een leuk Moederdag cadeau

Elke tweede zondag van mei vieren we Moederdag. Dit jaar valt deze dag dus op zondag 10 mei.

Moederdag, de dag om alle lieve (schoon)moeders eens extra in het zonnetje te zetten. En ja, we kunnen er niet omheen, ook Moederdag is dit jaar net even anders dan andere jaren. Je kunt het misschien niet vieren zoals je gewend bent. Maar je kunt er wel nog steeds een speciale dag van maken. Juist nu. Zorg voor een persoonlijk cadeau met daarbij een kaart(je) met wat mooie woorden.

Voor een origineel cadeau voor je moeder kan je prima in winkeltje ‘De Fruithoek’ terecht. We helpen je graag om een cadeaupakket naar jouw smaak samen te stellen. Je kunt ook een afspraak maken buiten reguliere openingstijden. Bel hiervoor naar Gerda (06 – 22 25 85 32) of stuur een mail.

Verderop op deze pagina vind je een aantal van onze Moederdag cadeau ideeën. Maar we beginnen met wat te vertellen over Moederdag in andere landen.

BENIEUWD NAAR ONZE CADEAUPAKKETTEN? NU OOK ONLINE TE BESTELLEN!

Meer lezenKom naar De Fruithoek voor een leuk Moederdag cadeau