fbpx

Vrijdag- en zaterdagactie De Fruithoek 19 en 20 juli 2019

Volop zomer!

Heeft u al gezien dat wij in de maanden juli en augustus een doorlopende actie met aardbeien hebben in De Fruithoek?
De actie van komend weekend in De Fruithoek is:

En u heeft vast ook zin in een lekker fris sapje?!

Al een tijdje verkopen wij de 3 liter VersTap Zuver. Dit Zuver-sap heeft het streekkeurmerk Zeker Zeeuws. U kunt erop vertrouwen dat Zuver  sap een kwaliteitsproduct is. Is gemaakt door de Zeeuwse ondernemer die echte smaak, zuiverheid en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. De VersTap is na opening nog tenminste 45 dagen houdbaar, ook ongekoeld.

Sinds kort zijn er behalve de 3 liter VersTap, ook flessen sap hiervan te koop. In deze flessen zit 750 ml sap. Deze verkopen wij inmiddels ook in het winkeltje 'De Fruithoek'.

De smaken in zowel de flessen sap als de 3 liter VersTap, die wij verkopen, zijn:

  • Appel-Fris
  • Appel-Peer
  • Appel-Zoet
  • Appel-Zwarte Bes

Komend weekend zijn ze in de aanbieding:

3 liter VersTap: van € 6,25 voor
€ 5,95

fles Zuver Sap: van € 2,50 voor
€ 2,25

Fruitbedrijf Van den Berge: Zuver VersTap
Fruitbedrijf Van den Berge: Zuver Flessen sap

Aardbeien-kwarktaart

Dit keer hebben we een recept voor een lekkere frisse: 

Aardbeien-kwarktaart

Benodigdheden:
2 steelpannen, keukenmachine, springvorm (24 cm doorsnee), kom (voor de gelatineblaadjes in te weken) en mengkom.

Fruitbedrijf Van den Berge: aardbeien 1

Ingrediënten (voor 1 taart van ca. 10 punten):

  • 500 gram aardbeien
  • 500 gram naturel kwark
  • 2,5 deciliter slagroom
  • 50 gram boter
  • 1 deciliter aardbeien- of sinaasappelsap
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel aardbeien-, viervruchten- of moestuinjam
  • 10 blaadjes gelatine
  • 1 pak bastognekoekjes

Bereidingswijze:

  • Smelt de boter in de steelpan. Verkruimel de bastognekoekjes heel fijn in de keukenmachine en meng de boter en jam hierdoor. 
  • Vet de springvorm in en druk het koekmengsel stevig uit over de bodem. 
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. 
  • Maak de aardbeien schoon en snijd driekwart in stukjes (de rest bewaar je voor de garnering). 
  • Verwarm het aardbeien- of sinaasappelsap in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes, van het vuur af, al roerende op in het warme sap. Laat dit mengsel afkoelen tot lauw.
  • Roer in een kom de kwark, suiker en het gelatinemengsel goed door elkaar. Schep vervolgens de stukjes aardbei erdoor.
  • Klopt de slagroom stijf en spatel deze luchtig door het kwarkmengsel. 
  • Schep het kwarkmengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. 

Voor het serveren:
Garneer de taart met de rest van de aardbeien. 

Variatietip:

Vervang (de helft van) de kwark door yoghurt of kies voor vanillekwark en/of vanilleyoghurt (in dat geval gebruik je de helft van de suiker). 

Wij hebben nog veel meer lekkere recepten met aardbeien voor u! 

Heeft u al gezien dat wij in de maanden juli en augustus een doorlopende actie met aardbeien hebben in De Fruithoek?

Recept met kersen: kersenclafoutis

Binnenkort leest u op onze website nog veel meer informatie over kersen, maar omdat deze vruchten nu volop te koop zijn delen wij nu alvast één van onze favoriete recepten met kersen met jullie: kersenclafoutis.

Fruitbedrijf Van den Berge: kersen

Benodigdheden:
mengkom, zeef, steelpan en rechthoekige ovenschaal.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram kersen
  • 3 eieren
  • 3 deciliter slagroom
  • 100 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 1 à 2 eetlepels poedersuiker
  • 150 gram bloem
  • 1 eetlepel kirsch
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • wat zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Ontpit de kersen.
  • Klop de eieren, suiker (niet de poedersuiker) en citroenrasp tot een schuimige massa.
  • Zeef de bloem erbij, voeg wat zout toe en klop tot een egaal beslag. 
  • Smelt 40 gram van de boter in een steelpan en voeg deze vervolgens al kloppend met de slagroom toe aan het beslag.
  • Vet de ovenschaal in met 10 gram boter en giet het beslag erin.
  • Schep de kersen om met de kirsch en verdeel deze over de vorm. 
  • Snij de overgebleven boter in kleine klontjes en verdeel die over de bovenkant van de taart.
  • Bak de clafoutis gedurende 45 minuten in het midden van de oven. 

Voor het serveren:
Serveer de clafoutis meteen uit de oven bestrooid met wat poedersuiker. 

Aardbeien

Voor velen is bekend dat aardbeien erg lekker zijn!! Ze zijn zoet en sappig van smaak. Heerlijk om uit het vuistje te eten, op de boterham of op een cracker of beschuit, maar ook heerlijk te verwerken in recepten. Gewoonweg een traktatie! Ze zijn niet alleen lekker maar ook gezond! Aardbeien zijn rijk aan waardevolle mineralen en vitamines die je lichaam nodig heeft.

Fruitbedrijf Van den Berge: appel aardbeiensapAardbeien in ‘De Fruithoek’

Wij verkopen aardbeien van medio april tot medio oktober. De aardbeienrassen die wij verkopen zijn Elsanta, Sonata en Lambada. Behalve de aardbeien zelf verkopen wij in ‘De Fruithoek’ aardbeiensap en verschillende soorten aardbeienjam. Ook hebben wij aardbeiensecco en af en toe cakemeel met aardbeistukjes. Vooral de jam is een populair product/artikel in cadeaupakketten.

BENIEUWD NAAR ONZE CADEAUPAKKETTEN? NU OOK ONLINE TE BESTELLEN!

De teelt

Aardbeien worden in de volle grond, onder glas en onder plastic geteeld. Het aardbeienseizoen uit de volle grond loopt van juni tot september, maar telers kunnen het hele jaar lang heerlijke aardbeien aanbieden. Zij telen namelijk van oktober tot mei aardbeien in de kas.

Meer lezenAardbeien

Vrijdag- en zaterdagactie De Fruithoek 5 en 6 juli 2019

In de boomgaard is inmiddels weer een volgende fase aangebroken. Wij zijn sinds een aantal dagen weer bezig met het dunnen van de peren waarbij de kleine en misvormde vruchtjes worden verwijderd. Dit om ervoor te zorgen dat de vruchten die we aan de boom laten hangen van nog meer nuttige voedingsmiddelen worden voorzien en de vrucht op goede maat en smaak voor consumptie komt.

Extra lekker met dit mooie zomerweer en komend weekend in de actie:

1 bakje bramen / frambozen: € 2,25 per bakje

2 bakjes naar keuze: van € 4,50 voor € 4,00

Fruitbedrijf Van den Berge frambozen bramen

Pannenkoeken

Fruitbedrijf Van den Berge: Pakket Pannenkoeken en meerPannenkoeken worden wereldwijd, en zeker ook in Nederland, veel gegeten.

In ‘De Fruithoek’ verkopen wij behalve fruit en sappen ook (streek)producten waaronder meel van de molen. Populair is daarbij het meergranen pannenkoekenmeel. Voor op de pannenkoeken verkopen wij verschillende jammen en stropen en het ‘Pakket Pannenkoeken en meer’ is een populair cadeaupakket dat wij vaak verkopen.
Aan de Meergranen pannenkoekenmix die wij verkopen moet nog worden toegevoegd:

  • 4 eieren
  • ca 1 liter melk
  • boter of margarine om in te bakken

De bereiding van deze meergranen pannenkoeken is als volgt:
Klop de eieren los en roer de pannenkoekenmix er beetje voor beetje doorheen. Voeg ook de melk in delen toe tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Laat het beslag nog even rusten. Smelt wat boter in een hete koekenpan en giet er met een soeplepel het beslag in. Laat dit uitvloeien en bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin.

TIP: Zelf vinden wij het lekker om in het beslag nog kaneel en geraspte appel (het liefst Elstar) toe te voegen. Dit geheel naar eigen smaak toevoegen. Voor ons is dit echt smullen!!

Meer lezenPannenkoeken

Vrijdag- en zaterdagactie De Fruithoek 14 en 15 juni 2019

Fruitbedrijf Van den Berge: vaderdag-tip

Aanstaande zondag is het weer Vaderdag! Wij hebben diverse pakketten klaar staan en natuurlijk kunt u ook zelf een pakket samenstellen, voor elk type vader wat wils!

Fruitbedrijf Van den Berge: Advertentie Thoolse Bode de Brabantse Wal editie

Behalve dat u bij besteding vanaf € 15,00 dus een leuke attentie krijgt, hebben wij ook nog een andere actie in 'De Fruithoek' aanstaand weekend: 

1 bakje aardbeien

          &

1 kilo rabarber

samen voor maar € 4,95

Fruitbedrijf Van Den Berge: onze fruitsoorten bakje aardbeien
Fruitbedrijf Van den Berge: rabarber

Een recept dat wij zelf regelmatig maken met de combinatie van aardbeien en rabarber is het volgende: 

Rabarber-Aardbeiencompote

Benodigdheden:
Pan en schaal.   

Ingrediënten (voor een flinke schaal compote):

  • 1 kilo rabarber
  • 500 gram aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Basterdsuiker of kristalsuiker naar wens

Bereidingswijze:

  • Haal de kroontjes van de aardbeien en spoel de aardbeien af.
  • Schil de rabarber, spoel ze af en snijd deze in stukken.
  • Doe de rabarber in de pan en voeg er een klein beetje water bij. Voeg vervolgens de vanillesuiker en (eventueel) suiker toe en kook dit zachtjes tot de rabarber gaar is.
  • Voeg dan de aardbeien erbij en kook dit zachtjes door.

Heerlijk bij het hoofdgerecht of in de yoghurt!