fbpx

Gieser Wildeman (het heerlijke stoofpeertje)

De Gieser Wildeman is een stoofpeer die na het koken rood van kleur wordt. Heerlijk bij o.a. stoofgerechten, wildgerechten, bij een bolletje kaneelijs en met hangop. Stoofperen zijn zowel warm als koud te serveren en kunnen na bereiding een paar dagen in de koelkast worden bewaard in het kookvocht.

Ze kunnen op verschillende manieren worden bereid. Wij geven u hier 2 recepten:

RECEPT 1
Doe 1 kilo geschilde stoofperen samen met 1 kaneelstokje, 3 eetlepels perensuiker, 200 ml vruchtenwijn en 100 ml water in een pan.
Breng aan de kook en laat de peren vervolgens op zacht vuur in 2-3 uur mooi rood en gaar stoven.
Zo smullen kinderen ook mee!

RECEPT 2
Doe 1 kilo geschilde stoofperen samen met 1 steranijs, 1 kaneelstokje, 2 kruidnagels, eventueel een schep rietsuiker, 100 ml rode wijn en 100 ml rode port in een pan. Vul aan met water zodat ze net onder staan. Breng aan de kook en laat de peren vervolgens op zacht vuur in 2-3 uur mooi rood en gaar stoven.