fbpx

Lekker en makkelijk: gegrilde nectarines met mascarpone

Zoals jullie misschien weten verkopen wij in winkeltje ‘De Fruithoek’ sinds kort ook lekkere nectarines en wilde perziken. Deze steenvruchten zijn natuurlijk lekker om zo te eten, maar ook lekker in bijvoorbeeld een frisse fruitsalade of door de yoghurt. Of maak er eens een lekker toetje van met dit recept.

Benodigdheden:
Ovenschaal.   

Fruitbedrijf Van den Berge nectarineIngrediënten (voor 4 personen):

  • 6 rijpe nectarines
  • 50 gram bitterkoekjes (amaretti)
  • 200 gram mascarpone
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op de grillstand. 
  • Snij de nectarines rond tot aan de pit, halveer ze en verwijder de pit.
  • Zet de nectarinehelften met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal.
  • Verdeel de bitterkoekjes over de nectarines.
  • Leg vervolgens op elke nectarinehelft een eetlepel mascarpone.
  • Tenslotte strooi je de suiker erover.
  • Zet de schaal met nectarines in de oven en grill ze in ruim vijf minuten, tot de bovenkant lichtbruin kleurt.

Heerlijk bij een bolletje vanille-ijs. 

Eet smakelijk!