fbpx

Er is vanaf 6 augustus weer Delcorf te koop!

En ja, de eerste nieuwe oogst van 2019 is weer van de bomen. De Delcorf, de lekkere frisse zomerappel, is vanaf nu weer te koop! Graag geven wij jullie ook een stukje informatie over deze appel.

Fruitbedrijf Van den Berge Delcorf 2

Deze lekkere frisse zomerappel is ontstaan uit een kruising van een Stark Jongrimes met een Golden Delicious en is vanaf midden jaren zeventig van de vorige eeuw in Nederland op de markt gebracht. De Delcorf appel is in 1960 ontwikkeld door het Franse tuinbouwbedrijf Georges Delbard te Malicorne.

De bomen geven alleen vrucht als er bomen van andere appelrassen in de buurt staan, kortom er is kruisbestuiving nodig om vrucht te kunnen geven. Elstar is een hele goede bestuiver van de Delcorf. Vandaar dat bij ons in de boomgaard deze rijen bomen ook naast elkaar geplant staan. 

Vorm en smaak Delcorf appel

De Delcorf appel is een echte zomerappel; een stevige handappel met een wat langgerekte vorm. Deze kegelachtige vorm zorgt ervoor dat deze appels, in tegenstelling tot veel andere appelsoorten, hoger zijn dan ze breed zijn. Vooral appels die aan de zonzijde van de boom hebben gehangen krijgen een oranjerode, streperige blos.

Het vruchtvlees is knapperig en sappig en de appels hebben een frisse, zoetzure smaak.

Oogst

Ook deze appel wordt op kleur geplukt en daarom wordt er dus ook meerdere keren geplukt. De oogst van de Delcorf start vaak zo rond 10 augustus en eindigt begin september.

De Delcorf appel is onderhevig aan beurtjaren. Dit houdt in dat er het ene jaar een grotere oogst is dan het andere jaar. 

De appels zijn natuurlijk heerlijk uit de hand, maar ook prima geschikt voor appelmoes.

Lees ook informatie over onze andere appelsoorten. Met recepten!