Appels

DelcorfFruitbedrijf Van den Berge_Onze appelsoorten_Delcorf

Deze appel heeft een oranjerode blos. Het vruchtvlees is geelwit van kleur. De Delcorf is sappig en knapperig en heeft een frisse en zoetzure smaak.
Heerlijk om uit de hand te eten. Is geschikt voor appelmoes en in salades.
Deze zomerappel wordt in augustus geplukt en is dan ook gelijk te koop tot en met uiterlijk eind september.

 

Fruitbedrijf Van den Berge_Onze appelsoorten_ElstarElstar

Heeft een helderrode kleur op een groen-/goudgele ondergrond. Het vruchtvlees is roomwit van kleur. Het is een sappige, knapperige appel met een lekkere zoetzure smaak.
Heerlijk om uit de hand te eten. De Elstar is geschikt voor appeltaart, appelmoes, in salades en ook voor het maken van sap. Een appel die nooit verveelt!
De Elstar wordt in september geplukt en gelijk ook te koop. De eerste weken is deze appel vaak nog wat zuurder van smaak. Deze appel is tot en met uiterlijk eind mei verkrijgbaar.

 

Fruitbedrijf Van den Berge_Onze appelsoorten_GoldenGolden Delicious

Deze appel is groengeel van kleur en wordt zodra deze rijp is goudgeel van kleur met een lichte blos. Het vruchtvlees is vrij stevig en heeft een witgele kleur. Het is een zachtzure tot zoete appel die over een goed aroma beschikt. Ook heerlijk in salades.
De Golden Delicious wordt in september geplukt en is gelijk verkrijgbaar en te consumeren. Deze appel is tot en met eind juli te koop.

 

 

TIP: Leg appels niet direct allemaal op de fruitschaal, want dan worden ze te snel rijp. Bewaar de overige vruchten op een koele plaats in huis, garage of schuur. Of in de koelkast.

Fruitbedrijf Van den Berge_Onze appelsoorten_GoudreinetGoudreinet

Dit is een appel met een dofgele tot lichtrode kleur. Het vruchtvlees is geelachtig wit. Deze appel is verfrissend zurig en heeft een krachtig aroma.
Omdat de Goudreinet zurig en stevig is wordt deze veel gebruikt voor producten die verhit worden. Is heerlijk voor appeltaart, smaakvol als appelmoes en voor in de rode kool en om te gebruiken in een dessert.
De Goudreinet wordt in september geplukt, is dan ook gelijk verkrijgbaar en te consumeren, dit tot en met eind februari. 


Jonagold

Fruitbedrijf Van den Berge_Onze appelsoorten_JonagoldDeze appel heeft een geelgroene ondergrond met een oranje/rode blos. Het vruchtvlees van de Jonagold is stevig en lichtgeel van kleur. Deze appel heeft een zoetzure smaak en een verfijnde aroma. Deze is heerlijk om uit de hand te eten. Ook zeer smaakvol in yoghurt!
De Jonagold wordt in oktober geplukt en is een hele sterke appel waardoor deze dan ook tot en met eind juli te koop is. 

 

 

Fruitbedrijf-van-den-berge_onze-appelsoorten_zoete-ermgaardZoete Ermgaard

Deze vrij kleine appel heeft een gele ondergrond met een lichtrode blos en rode strepen. Het vruchtvlees van de Zoete Ermgaard is wit en niet zo sappig. Je kunt de appel uit de hand eten, maar deze is vooral geschikt als stoofappel en lekker in bijvoorbeeld hete bliksem.
De Zoete Ermgaard wordt de eerste helft van oktober geplukt, is eetrijp vanaf half november en tot eind februari goed bewaarbaar.