fbpx

Omgekeerde appel-pruimentaart en pruimen in de actie

Om te beginnen laten we jullie weten dat de pluk van 2019 inmiddels alweer een week bezig is. De peren zijn de laatste weken hard gegroeid dus konden we relatief vroeg beginnen dit jaar. Komende weken gaan we weer met man en macht verder met plukken zodat de peren ook weer op tijd gekoeld kunnen worden. En de komende periode zullen we jullie via wat foto's op de hoogte houden hiervan.

Fruitbedrijf Van den Berge: pluk2019 02
Fruitbedrijf Van den Berge: pluk2019 01

Er zijn nog volop pruimen en inmiddels hebben wij dus ook weer lekkere frisse Delcorf appels. Deze twee samen vormen ook een prima combinatie, zoals in het volgende recept:

Fruitbedrijf Van den Berge: pruimen
Fruitbedrijf Van den Berge Delcorf nieuwe oogst 2018_5

Omgekeerde appel-pruimentaart

Benodigdheden:
steelpan, springvorm (24 cm doorsnee), zeef, 2 mengkommen

Ingrediënten (voor 1 taart):

  • 8 à 10 pruimen (gehalveerd en ontpit)
  • 2 à 3 appels (geschild)
  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder (= een half zakje)
  • 150 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel
  • 1 snuf zout
  • 125 milliliter volle melk

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Smelt de boter in de steelpan en voeg de rietsuiker en honing toe. Blijf roeren totdat de suiker volledig is gesmolten.
  • Vet de springvorm in met wat boter en doe de helft van het boter-suiker-honing mengsel in de springvorm.
  • Snij de pruimen in plakjes en de appels in partjes en verdeel deze over het mengsel in de springvorm.
  • Zeef bloem en bakpoeder boven een mengkom en meng kaneel en zout hierdoor. 
  • Klop in een andere kom de eieren schuimig met de andere helft van het afgekoelde boter-suiker-honing mengsel. En meng hier ook de vanillesuiker en melk doorheen. 
  • Voeg dit vloeibare mengsel door het droge mengsel heen.
  • Schenk dit mengsel in de springvorm over de appels en pruimen. 
  • Bak de taart circa 45 minuten in de oven. Controleer tijdig of de taart al gaar is middels een houten prikker. 

Voor het serveren:
Strooi eventueel wat poedersuiker over de taart of serveer er wat slagroom bij. 

En dit weekend hebben wij ook de pruimen in de actie:

1 kilo pruimen: van € 3,00 voor maar € 2,75