Dit keer hebben we een recept voor een lekkere frisse:
Aardbeien-kwarktaart
Benodigdheden:
2 steelpannen, keukenmachine, springvorm (24 cm doorsnee), kom (voor de gelatineblaadjes in te weken) en mengkom.
Ingrediënten (voor 1 taart van ca. 10 punten):
- 500 gram aardbeien
- 500 gram naturel kwark
- 2,5 deciliter slagroom
- 50 gram boter
- 1 deciliter aardbeien- of sinaasappelsap
- 200 gram witte basterdsuiker
- 1 eetlepel aardbeien-, viervruchten- of moestuinjam
- 10 blaadjes gelatine
- 1 pak bastognekoekjes
Bereidingswijze:
- Smelt de boter in de steelpan. Verkruimel de bastognekoekjes heel fijn in de keukenmachine en meng de boter en jam hierdoor.
- Vet de springvorm in en druk het koekmengsel stevig uit over de bodem.
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Maak de aardbeien schoon en snijd driekwart in stukjes (de rest bewaar je voor de garnering).
- Verwarm het aardbeien- of sinaasappelsap in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes, van het vuur af, al roerende op in het warme sap. Laat dit mengsel afkoelen tot lauw.
- Roer in een kom de kwark, suiker en het gelatinemengsel goed door elkaar. Schep vervolgens de stukjes aardbei erdoor.
- Klopt de slagroom stijf en spatel deze luchtig door het kwarkmengsel.
- Schep het kwarkmengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Voor het serveren:
Garneer de taart met de rest van de aardbeien.
Variatietip:
Vervang (de helft van) de kwark door yoghurt of kies voor vanillekwark en/of vanilleyoghurt (in dat geval gebruik je de helft van de suiker).
Wij hebben behalve deze aardbeien-kwarktaart nog veel meer lekkere recepten met aardbeien voor u!