fbpx

Aardbeien-kwarktaart

Dit keer hebben we een recept voor een lekkere frisse: 

Aardbeien-kwarktaart

Fruitbedrijf Van den Berge: aardbeien 1

Benodigdheden:
2 steelpannen, keukenmachine, springvorm (24 cm doorsnee), kom (voor de gelatineblaadjes in te weken) en mengkom.

Ingrediënten (voor 1 taart van ca. 10 punten):

  • 500 gram aardbeien
  • 500 gram naturel kwark
  • 2,5 deciliter slagroom
  • 50 gram boter
  • 1 deciliter aardbeien- of sinaasappelsap
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel aardbeien-, viervruchten- of moestuinjam
  • 10 blaadjes gelatine
  • 1 pak bastognekoekjes

Bereidingswijze:

  • Smelt de boter in de steelpan. Verkruimel de bastognekoekjes heel fijn in de keukenmachine en meng de boter en jam hierdoor. 
  • Vet de springvorm in en druk het koekmengsel stevig uit over de bodem. 
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. 
  • Maak de aardbeien schoon en snijd driekwart in stukjes (de rest bewaar je voor de garnering). 
  • Verwarm het aardbeien- of sinaasappelsap in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes, van het vuur af, al roerende op in het warme sap. Laat dit mengsel afkoelen tot lauw.
  • Roer in een kom de kwark, suiker en het gelatinemengsel goed door elkaar. Schep vervolgens de stukjes aardbei erdoor.
  • Klopt de slagroom stijf en spatel deze luchtig door het kwarkmengsel. 
  • Schep het kwarkmengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. 

Voor het serveren:
Garneer de taart met de rest van de aardbeien. 

Variatietip:

Vervang (de helft van) de kwark door yoghurt of kies voor vanillekwark en/of vanilleyoghurt (in dat geval gebruik je de helft van de suiker). 

Wij hebben behalve deze aardbeien-kwarktaart nog veel meer lekkere recepten met aardbeien voor u! 

Heeft u al gezien dat wij in de maanden juli en augustus een doorlopende actie met aardbeien hebben in De Fruithoek?