fbpx

Aardbeien en frambozen met crème van witte chocolade

Aardbeien en frambozen vormen zowel met yoghurt als met chocolade een erg goede combinatie. Als je al deze ingrediënten samenvoegt in 1 recept dan kan dat niet anders dan wat lekkers opleveren:

Aardbeien en frambozen met crème van witte chocolade

Benodigdheden:
diepvriesbakje en steelpan

Fruitbedrijf Van den Berge: aardbeien 6
Fruitbedrijf Van den Berge: frambozen

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 500 gram aardbeien (ontkroond en eventueel gehalveerd)
  • 300 gram frambozen
  • 6 eetlepels magere yoghurt
  • 250 gram witte chocolade

Bereidingswijze:

  • Doe de aardbeien en frambozen in het diepvriesbakje en zet deze gedurende 1 uur in de vriezer.
  • Verdeel het bevroren fruit vervolgens over 6 kommetjes. 
  • Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze samen met de yoghurt in een steelpan. Verwarm dit mengsel op laag vuur net zo lang totdat de chocolade is gesmolten. Tussendoor roeren en goed in de gaten houden dat het mengsel niet gaat koken (dan gaat de yoghurt namelijk schiften).
  • Schenk het chocolademengsel over het bevroren fruit.

Wij hebben nog veel meer lekkere recepten met aardbeien voor u!